2015. augusztus 11.

Lori Nelson Spielman: Álomlista

Kép  forrása: Moly
Fülszöveg:
A 34 éves Brett Bohlingernek minden földi jó megadatott az életben, amire egy nő vágyhat – gazdag család, semmi felelősség, sármos pasi –, vagy mégsem? Szeretett anyja halálával az ő élete is összeomlik, és a hátrahagyott végrendelet csak ront a helyzeten. Eszerint ugyanis kizárólag akkor jut hozzá az örökségéhez és a szülők által kívánt boldogságához, ha lépésről lépésre megvalósítja gyermekkori álmait.
Kutyát és lovat még nagyjából könnyen be lehet szerezni, stand-up komikusként sem bonyolult égetni magunkat, de régi barátságok felújításához már jelentős bátorság kell, és akkor még nem is beszéltünk a saját hivatásunk és a szerelem megtalálásáról, vagy éppen a gyermekvállalásról!

Miközben Brett eleget tesz anyja kívánságának, egyre csak esnek ki a csontvázak a családi szekrényből, így hamar rá kell döbbennie, hogy bár tinédzserkori álmai felnőttként sem vesztettek érvényükből, a megvalósításukért keményen meg kell küzdenie.
Vélemény:
Rögtön megtetszett az ismertető alapján, nem volt kérdés, hogy el szeretném olvasni.
Meg kell mondjam, üdítő olvasmány, és viszonylag hamar a végére is értem.
Brett különös helyzetben találja magát, és a feladat, amit kap, kétségkívül megerősíti a végére. Mindenképpen az egyik legbátrabb karakter, akivel az elmúlt olvasmányaim alatt találkoztam, hisz nem kevés kurázsi kell ahhoz, hogy gyermekkori álmait felnőtt fejjel valóra váltsa – legyen az indoka akármi. Számomra annyit üzen a könyv, hogy merjünk változtatni, és csak azért ne gubózzunk be, mert a társadalom, a környezetünk ezt várja el tőlünk. Igenis lépjünk, ha szeretnénk.

Noha a történet néhol kiszámítható, a végére azért tartogat egy icipici csavart, ami kifejezetten tetszett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése