2015. augusztus 10.

Agatha Christie: Bűnszövetkezetben

Kép  forrása: Moly
Ismertető:

Tommy és Tuppence a titkos ellenfél leleplezése után összeházasodtak és boldogan éltek. Egyetlen apró felhő volt csak házasságuk egén: Tuppence unatkozott. Amikor egy frissen előhívott fényképen Tommy egy tündért fedez fel a kandallójuk rácsán, Tuppence abban reménykedik, hogy majd teljesíti három kívánságukat. És valóban: Mr. Carter megbízza őket a Nemzetközi Nyomozó Iroda vezetésével. A két fiatal kalandornak ez testhezálló szerep. Mire az utolsó fejezetben sikerül leleplezniük a bolsevik titkos ügynököt, megoldanak jó néhány titokzatos bűntényt és eljátsszák a huszadik század első negyedének minden híres nyomozópárosát, Sherlock Holmestól és Watson doktortól Hercule Poirot-ig és Hastings kapitányig.


Vélemény:

A No. 16 címen korábban megjelent könyv könnyed novellákat tartalmaz, melyeket azonban végigkísér egy titokazatos idegen utáni nyomozás. Maguk a történetek önmagukban is jók, s noha most Poirot nincs jelen – legalábbis hús-vér valójában –, azért a szürke kis agysejtek dolgoznak rendesen. :)

Sok újdonságot nem adott, mert már korábban olvastam, viszont a fordítás remek, ez már sok-sok plusz pont. :)

Tommy és Tuppence remek párost alkotnak, szinte kivétel nélkül minden történetüket szeretem. Remekül tudnak együtt dolgozni, kiegészítik egymást. Kedvenc Agatha Christie-karaktereim közé tartoznak. :)

Poéngyilkosság nélkül nem igazán tudok mit írni, de annyit igen, hogy aki könnyed, nem túl csavaros krimikre vágyik, az mindenképpen olvassa el! :) Nem fog csalódni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése