2016. november 13.

Levia Anne: A múlt ára

Forrás: moly.hu

Ismertető: 

Mit tennél, ha egy nap arra ébrednél, hogy mindent elvesztettél?

Ködbe vesztek az emlékek, oda lett a múltad. Nem tudod kik a barátaid és kik az ellenségeid.

Carolinát, az ismert újságírót, súlyos autóbalesete után cserbenhagyjak. A kórházban emlékek nélkül ébred – mostantól csak az ösztöneire hallgathat. Üldözik, élete veszélyben van, és csak egy valakire számíthat. Vajon visszaszerezhető minden, vagy a szerelem is az emlékekkel együtt veszett el örökre?

Minden feltörő emléke keserédes, és veszelyes irányba űzi. A remény hajtja, hogy mindez a küzdelem megéri.

LEVIA ANNE páratlanul izgalmas romantikus krimije az újrakezdésről, a kitartásról, a reményről, a hűségről, a szerelemről és az igaz barátságról szól, egy olyan korban, amikor ezek a szavak már nem sokat jelentenek.



Vélemény:

Kíváncsian vágtam bele a könyvbe, több okból is. Egyrészt mert magyar író tollából született, másrészt felcsigázott a fülszöveg. Ugyanakkor tudtam, hogy az amnézia-szálat már nagyon sokan elsütötték, és nem féltétlenül sikerrel. Így hát értelemszerűen kíváncsi voltam, mit is lehet kihozni belőle úgy, hogy ne legyen sablonos és unalmas.

Kicsit furcsa volt a jelen idejű narráció, de később sikerült hozzászoknom. Az első fejezetekben még a karakterekkel is gondban voltam, hogy akkor ki kicsoda, olyan sokan lettek hirtelen.

Ahogy haladt előre a történet, úgy vált egyre gördülékenyebbé is. Volt, hogy egy szuszra elolvastam annyi oldalt, amennyit általában egy-két nap alatt összesen.

Tetszett az emlékek visszahozásának megoldása is, főleg a személy miatt, aki előhozta ezeket Carolinából.

A végén az ütközet kicsit gyorsan lezajlott, és a legutolsó rész nem sem ért meglepetésként, szinte várható is volt.

Összességében jól felépített, izgalmas történet, ahol nem mindig történik az, amire az olvasó számít. Gratulálok az írónőnek! :)

A könyvet köszönöm az Álomgyár Kiadónak! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése