2016. október 17.

Angela Marsons: Ördögi játszmák



Ismertető:


Alexandra ​​Thorne pszichiáter. Jól menő magánpraxist visz, önkéntes munkát vállal egy rehabilitációs intézményben, cikkei jelennek meg szakmai lapokban, intelligens, vonzó; és olyan szabadságot teremt magának, amelyre mindig is vágyott. Egy tökéletes nő, egy tökéletes élet.

Egy napon azonban az egyik páciense gyilkosságot követ el, bosszút áll egy hajdani traumáért. Egy másik páciense majdnem agyonver egy férfit, aki csak megrázogatta, hogy felébressze. Mi történik dr. Thorne betegeivel, hogy ilyen erőszakos cselekményeket hajtanak végre? Mi zajlik egy-egy terápián? És mi lehet az orvos valódi szándéka? 

Kim Stone felügyelő hátborzongató ügybe csöppen, a megérzéseire hagyatkozva, mást lát ott, ahol a kollégái és a felettese csak a maszkot. Egyedül marad: a saját szakállára kezd nyomozni, de talán gyermekkora tragikus eseményei, veszélyes élete miatt egy okos és számító elme számára könnyű préda lehet… 

Kim Stone az Ördögi játszmák történetében ugyanolyan keményen és minden megalkuvás nélkül veszi fel a harcot a bűnnel és a bűnösökkel szemben, mint az Elfojtott sikoly című kötetben. 

Angela Marsons újabb regényét ezúttal is a veszélyes tempó, a pergő szócsaták és az akciódús nyomozás jellemzi. 


Vélemény:


Angela Marsons ismét bravúrosat alkotott. Sőt, szerintem az Ördögi játszmák jobb, mint az Elfojtott sikoly, pedig az is 10/10-es regény. Akció-dús és lendületes olvasmány.

Kim Stone igazán erős ellenfelet kapott ebben a könyvben, akit nem könnyű elkapni. Pláne rábizonyítani a bűnösségét. Alex igazi pszichopata, olvasás közben sokszor nem hittem el, milyen húzásai vannak. De komolyan. Rég rühelltem ennyire karaktert. Kicsit olyan érzésem volt, hogy még a főszerepet is elveszi a felügyelőtől. Semmi sem szent a számára, bármire képes azért, hogy elérje, amit akar. A betegeivel úgy játszik, mint macska az egérrel. Élete legrosszabb döntése volt, hogy belepiszkált Kim múltjába.

A karakterek most is remekül lettek felépítve, szinte tökéletesek. Stacey és Kevin párosán jókat mosolyogtam.

Az ügy, amibe a történet elején csöppenünk, nagyon komoly – sajnos lassan mindennapos – témát dolgoz fel. Elkeserítő, hogy léteznek ennyire beteg emberek. A megoldása annyira nem lepett meg, bár nem gondoltam arra a személyre, akinek a kilétére az utolsó oldalakon fény derül. Az Alex utáni hajsza szinte teljesen elvonja az olvasó figyelmét a másik esetről. Velem legalább is ez történt.

Tetszett, hogy Kim kezd változni – jó irányban persze –, és az, hogy a csapata tagjairól is újabb dolgokat tudhattunk meg. 

Magával ragad és beszippant, alig bírod letenni a könyvet.

Már alig várom, hogy megjelenjen a következő kötet. Egy újabb sorozat, aminek a többi részére is benevezek, látatlanban is. :D


A könyvért köszönet a General Press Kiadónak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése