2016. április 20.

Új köntösben Agatha Christie regényei

A szemfüles olvasók az Európa Könyvkiadó oldalán rálelhettek szívüknek kedves hírekre.
2016. április 27-én Agatha Christie két népszerű könyve, a Tíz kicsi néger és a Gyilkosság az Orient Expresszen is vadonatúj, ráadásul egyenborítóval kerül kiadásra. Mellettük két nappal korábban, április 25-én a Halál a felhők között jelenik meg, ám míg az első két regényt cérnafűzött, védőborítós változatban, addig ez utóbbit ragasztott kartonált formában foghatjuk a kezünkbe.
Engem a két egyforma borító azonnal levett a lábamról. Tetszik az antik hatás, mintha csak visszarepültünk volna az időben. Egy biztos: a polcomon a helye mindkettőnek. :)
Nektek mi a véleményetek?

  


Kiegészítés: május 25-én, a Halál a felhők között mintájára jelenik meg A barna ruhás férfi. (Erről a könyvről itt írtam.) Íme a borító:




A képek forrása: Európa Könyvkiadó









4 megjegyzés:

  1. Szerintem nem szép....sorry! A 3.még ugy-ahogy elmegy. De személy szerint én örültem, mikor a keményborítós sorozatot mértéktartó, de szép, szagos-szines inkább időtlen képekkel dobták fel.
    Ahelyett, hogy újra kuadják ugyanazt rondában, jobb kenne, ha a nehezen megszerezhető köteteket jelentetnék meg hardcore kötésben.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Névtelen!

    Köszönöm, hogy írtál.
    Abban sokan egyetértenek veled, hogy kemény borítósan szeretnék a polcukon tudni a köteteket. Azoknak is meg volt/van a maguk fílingje, nekem is sok tetszik közülük.

    A Tíz kicsi néger és a Gyilkosság az Orient Expresszen több, mint valószínű, hogy egyedi marad. Gondolom a tavalyi szavazás eredményeképpen kaptak ilyen borítót. És mivel a Halál a Níluson lett a harmadik a voksoláson, véleményem szerint az is hamarosan megjelenik. A többit pedig elképzelhető, hogy a Halál a felhők között mintájára adják ki.

    VálaszTörlés
  3. Ebben az egészben az a szomorú csak, hogy aki elkezdi az egyik fajtát venni direkt, hogy majd olyan formátumban begyűjti az összeset, annak sosem fog sikerülni, mert mindig változik rajta valami. Nekem személy szerint a legutóbbi sorozat tetszett meg, a már aláírással szereplő kötetek, így azokat kezdtem el gyűjteni (egy darab hiányzik belőlük összesen). Most megint új külsőt kapott és lassan be kell látnom, hogy soha nem lesz meg egységesen a polcomon a teljes Christie életmű, mert a kiadó állandóan variál. Igazán sajnálom.

    VálaszTörlés
  4. Teljesen igazad van, Cassiopeia. Én is sajnálom, hogy nem lesz egyenborító, és megértem azokat, akik csalódottak miatta.

    VálaszTörlés