2015. november 12.

Holden Rose: A kutyaházas eset

Hogy kapcsolódik össze Howard, Nita, Gil, egy focilabda, egy vérszomjas eb és a rendőrség? Kiderül ebből a rövid történetből.

Howard Matheu-val nem olyan rég ismerkedtem meg, az első könyv apropóján. A második rész váró-, a harmadik (ami hivatalosan a negyedik kötet) pedig kívánságlistán van. 

Holden Rose remekül mutatja be a gyerekeket, rögtön megszereti őket az, aki kézbe veszi a könyveket. Talán pont azért, mert: ha felnőtt, akkor ifjúkori önmagát látja bennük, ha pedig még gyermek, akkor akaratlanul is összehasonlítja magát a szereplőkkel.


A világ változik, az évek telnek, de a gyerekek mindig gyerekek. A maguk kis világával, titkos szövetségeikkel, rejtekhelyeikkel és persze a kalandvágyukkal.

Jómagam édesanyaként találkoztam e könyvekkel, és tényleg: túl a harmincon is élvezet volt olvasni a történeteket. A célközönség nem én vagyok, mégis megérintett. :)

A könyvek szerkezeti felépítése nem bonyolult, az olvasással épp csak ismerkedő, vagy már folyékonyan tudó kisiskolások bizonyára előszeretettel lapozgatják őket. Együtt izgulnak és nevetnek a szereplőkkel, és sokan talán találgatják is, milyen titok bújhat meg a háttérben.

Ahogy a címben szereplő novellában is. Howardék megint kalamajkába csöppennek. A csavart a felnőttek találhatják ki könnyebben, de izgulni (és nevetni) a gyerekek fognak rajta jobban. :)

S szerintem esti mesének is kiváló. :)

Ha Te is elolvasnád, kattints ide.

3 megjegyzés:

  1. Köszönöm az írást, nagyon örülök, hogy tetszett!

    VálaszTörlés
  2. Én köszönöm, hogy írhattam róla. :D

    VálaszTörlés
  3. Ez most éppen idevág:
    Fogadd el tőlünk karácsonyra ezt a hangoskönyvet! Holden Rose detektívtörténetét Zsigmond Tamara olvasta fel. http://howard.hu/hangoskonyv-karacsonyra/ Boldog karácsonyt!

    VálaszTörlés