2015. szeptember 8.

Alan Titchmarsh: Szellemjárás

Kép  forrása: Moly
Ismertető:
 
Amikor Flint házassága zátonyra fut, a magára maradt férfi a múltja felé fordul, egyre mélyebbre ás a családja történetébe. Így kénytelen szembenézni azzal, hogy a régvolt idő közelebb van, mint gondolná. A hampshire-i vidéken játszódó történet felfedi a látszat mögött húzódó valóságot, és ráébreszti, hogy a múlt cseppet sem könnyebben megjósolható, mint a jövő.


Vélemény:
 
 
Kezdjük a címadással: nem éppen nyerő. Hatásvadász, mert a történethez nem sok köze van, így ez már 1 pont mínusz. Ami szellemjárás volt benne, az vajmi kevés, és azt is nagyon hamar letudják. Sokkal, de sokkal jobban ki lehetett volna bontani, akár a szellem szemszögéből (is) ismertetni a régmúltat: miért van ott, hogy került oda, stb.
 
A tartalom alapján nem számítottam két idősíkra, így furcsa volt az ugrálás múlt és jelen között.
 
Anne karaktere és az 1800-as évek jobban magával ragadott, mint a jelen történései. Izgalmasabb és érdekfeszítőbb volt, noha egyik fejezet sem túl hossszú, és mire belelendülne az ember, addigra már újra a kicsit unalmas jelenben találja magát.
 
Harry története nem keltette fel az érdeklődésem, egy átlagos ember átlagos élete. Szívesebben olvastam volna többet Anne-ről, a családról, ahol dolgozott.
 
Ami a végkifejletet illeti, többet vártam tőle, bár nem tudnám megmondani, mennyivel. Kihíváshoz megteszi, de kedvenc nem lesz. Felejtős könyv, egyszer olvasós.
 

1 megjegyzés:

  1. Régebben olvastam ezt a könyvet, de én is hasonlókat gondoltam róla. :)

    VálaszTörlés