2016. december 27.

Patrick J. Morrison: A Holló hatalmában

2025-ben ​​egy rejtélyes vihar hatására örökre megváltozik a világ. 

Miután kilenc éves, különleges képességekkel megáldott Noszter Ádám szüleit elragadja egy megmagyarázhatatlan fényjelenség, a fiút csupán egyetlen cél vezérli, megtalálni őket mindenáron. Ám sorsa látszólag másra szánja őt: két évvel szerettei elvesztése után tagja lesz egy tíz-tizenkét éves gyerekekből álló csapatnak, akik az időben utazva egy középkori látnok, Nostradamus útmutatásait követik, és az emberiség jövőjének megvédéséért harcolnak egy nagyhatalmú titkos társaság ellen. 

Első küldetésként Ádám vállalja, hogy visszamegy 1844-be, és segít megóvni a híres író-költő, Edgar Allan Poe ellopott levelét a Holló Szövetségétől. Hamarosan azonban kiderül, ellenségei már tudnak érkezéséről… 

A Nostradamus Levelei sorozat nyitó darabja hajmeresztő kalandokon és váratlan fordulatokon keresztül repíti olvasóit a végkifejlet felé, számtalan sejtelmes titokról lebbentve fel a fátylat, miközben a színfalak mögött természetfeletti erők ádáz küzdelme dönti el a világ sorsát. 
Képzeld azt, hogy tizenegy éves időutazó vagy, és rajtad múlik az emberiség jövője! 

Ha nem adod fel, győzhetsz, ám ha veszítesz, örökre a Holló hatalmába kerülsz!

Időutazás és rejtélyek izgalommal fűszerezve, valamint egy csipetnyi történelem, és jó sok váratlan fordulat. Mindez gyerekeknek címezve. És ez így kerek! :)

Ami miatt különlegesebb a többinél, hogy magyarok a főszereplők.

Az mellett, hogy izgalmas, a fiatal olvasók úgy tanulnak belőle, hogy közben (talán) észre sem veszik. Aztán később, ha majd eléjük kerül az adott téma (pl. Poe irodalomórán), meglepődve tapasztalják, hogy ők ezt már tudják. :)

A karakterek szerethetőek, bár még elég kevés dolgot tudtunk meg róluk. Talán a majd a folytatásokban.

Tetszett Ádám kitartása, hogy nem tért le az útról, amin elindult a történet elején a célja felé.

A sok csavar remek, a befejezés pedig gyönyörű. Nem igazán szeretnék spoilerezni, így inkább annyit mondok, hogy akit a fülszöveg kíváncsivá tett, az bátran kezdjen bele a könyvbe, és az utolsó oldalakig le se tegye! :D

Zsolt egy újabb magyar író, aki nem okozott csalódást. :D Köszönöm szépen!

U.i.: Már olvasom a második részt. :)

2 megjegyzés: