2015. december 16.

Imre Viktória Anna: Kísértés Rt.

Kép  forrása: Moly
Ismertető:

Mit tehet egy sikeres bérgyilkosnő, ha egy amúgy is fárasztó nap után hat dekoratív munkatársa kíséretében megjelenik a lakásában az ördög?
Esetleg a másik oldalára fordul és alszik tovább, erősen győzködve magát, hogy csak képzelődött.
Sajnálatos módon Serene Nightingale ennyivel nem intézheti el a Pokol pofátlan, narcisztikus és mellesleg igen jóképű Nagyurát. Lucifer ugyanis nem merő szórakozásból keresi fel éjnek évadján: Serene lelkéért verseny folyik közte és a mindenható Anyaúristen, Pandora között. Ha a Teremtő nyer, a világ fele megszabadul a gonosztól. Ha Lucifer, akkor a démonúr a száműzetése óta először térhet vissza legálisan a Mennybe.
A tét tehát nagy, ám talán nem meglepő, hogy Miss Nightingale hócipője két perc alatt tele lesz a túlvilági cirkusszal. Vissza akarja kapni az eddigi életét: egyetemre akar járni, a bátyját bosszantani, és tovább ölni embereket pénzért. Idegesítik a lépten-nyomon felbukkanó angyalok, démonlányok… de leginkább a Halál sakálvigyorú női megtestesítője kezdi ki türelmét.
Miközben újabb és újabb gyanútlan halandók keverednek bele a Londonban folyó hatalmi harcba, szép lassan Serene is elveszíti önmagát – s hogy védtelenül maradt lelkéért végül melyik fél nyúl gyorsabban, az csak a szerencsén és kifinomult taktikázáson múlik.


Vélemény:

A Kísértés Rt. az Új Lenyomat és a Magyar Író Akadémia szépirodalmi pályázatának különdíjas regénye. Én pedig abszolút öt csillagot adok rá. :)

Miért?

Mert egyedi, humoros, és olyan nézőpontból mutatja be az eseményeket, amikre nem számítunk. Példának okáért: mit is lehet kezdeni egy csokor rózsával, vagy mi is történhet épp egy ördögűzés során? :)
Ez a könyv új színt vitt a szórakoztató irodalomba, nem vitás. Azok is kellőképpen élvezhetik, akik nem (annyira) jártasak a vallásban, vagy nem tartoznak a hívők közé. Én katolikus vagyok, mégsem érzem, hogy ez a könyv bárminek is kicsúfolása lenne. Sőt!
Az írónő oldalról oldalra, fejezetről fejezetre csavar egyet a már megszokott dolgokon, és amikor azt hinnénk, nem tud újat mutatni, Imre Viki megmutatja, hogy pedig de.
Csak azt sajnálom, hogy nem volt hozzá korábban szerencsém. :)

Örülök neki, hogy ha még évekkel később, de mégis: a kortárs magyar írók művei között ilyen gyöngyszemere leltem. Köszönöm, Viki, hogy megírtad ezt a könyvet, üde színfoltja lett a könyvespolcomnak. :)

A könyvet köszönöm a Főnix Könyvkiadónak! :)

Végezetül pedig álljon most itt a kedvenc jelenetemhez készült kép:

Forrás: http://roxanne-whayt.deviantart.com/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése