2018. május 27.

J. K. Smith: Ismert ismeretlen


Mindig kellemes meglepetés olyan könyvet olvasni, amitől az elején fél egy kicsit az ember. Rengeteg olyan művel találkozni, aminek sablonosnak tűnik a fülszövege, és sokszor bizony a történet is az. J. K. Smith könyvénél azonban most is találtam valami mást, valami pluszt, ami miatt rögtön nem a sablonosság jutott róla eszembe.

Judit első könyvével is így voltam, kellemesen csalódtam.

Lívia szerethető karakter, a munkahelye, barátai, családja pedig olyan, amilyen közegben szívesen élne az ember. Mindig számíthattak rá a kollégái, ügyesen irányította őket, akik meg is hálálták ezt neki.

A cselekmény könnyed, humoros, megható; jókat mosolyogtam rajta. Azonban a vicces jeleneteken kívül kapunk a való életben is komoly témákból, mint pl. a családon belüli erőszak, a mentális bántalmazás. Ezekről is kell beszélni, bár sokan még mindig tabutémaként kezelik.

Nana igazi cukipofa, Tom pedig hát… Ő Tom. Aki igyekszik a feszített munkatempója mellett normális, hétköznapi életet élni, amiről mind tudjuk, hogy nem könnyű.

Ajánlom azoknak, akik szeretnének kicsit (vagy nagyon) kikapcsolódni, és rövid időre kiszakadni a mindennapok malomkerekéből.

Kíváncsian várom a Káosz a köbön c. regényét is! :)

Ha érdekel a könyv, kattints ide: Moly.hu - J. K. Smith: Ismert ismeretlen.


A könyvet köszönöm az Álomgyár kiadónak

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése