2017. június 24.

Alan Bradley: A titokzatos bábjátékos

Ismertető:

Flavia de Luce, a veszélyesen intelligens tizenegy éves lány szenvedélye a kémia. Zsenialitását gyilkosságok megoldására használja Bishops Lacy-ben. Hű társa a nyomozásban Gladys, a kerékpárja. Elszántságát pedig csak gonosz nővéreinek mesterkedése múlja felül. Most ismét egy rejtélyes bűntény megoldásán fáradozik: a tehetséges bábos, Rupert Porson halálának ügyét próbálja felgöngyölíteni, akit áramütés ért a színfalak mögött. Csupán véletlen vagy kegyetlen gyilkosság? De ki tenne ilyet, és miért? Vajon az őrült nő volt, aki az erdőben él? Vagy Porson bájos, de kiszámíthatatlan asszisztense, Nialla?

A rendőrség a sötétben tapogatózik, de Flavia rájön, hogy valaki megbabrálta az elektromos rendszert a színpadon. A lány nyomozás közben egy másik rejtélyes halálesetet is felderít. 
És ahogy Flavia követi a nyomokat, az események szépen lassan a helyükre kerülnek, és a lány hamarosan szembe találja magát a bábmester gyilkosával…

Vélemény:

Kicsit sok idő telt el, mióta az első részt olvastam. Ahhoz képest ezt valamiért gyengébbnek éreztem, de az okát megmagyarázni nem tudom. Nem éreztem sem izgalmat, sem feszültséget olvasás közben. Lapos volt és egysíkú. Néhol már unalmas. Lassan indul be a cselekmény is.

Flaviával semmi bajom, kotnyeles kislány, aki piszkosul ért a kémiához, amit én továbbra sem kedvelek. :)

Tipikusan az a krimi, ahol szinte mindenkit meg lehet gyanúsítani a gyilkossággal, de az igazi tettest nem annyira könnyű kitalálni.

Ami viszont pozitívnak hatott, az a tagolás volt. Míg az első részben rettenetesen zavart, hogy egybefolynak térben és időben eltérő bekezdések, addig itt minden rendben lévőnek tűnt.

Egy ideig azonban felhagyok ezzel a sorozattal, hacsak nem akad véletlenül a kezembe a többi kötet. Sajnálom, mert ígéretesnek tűnt, de valamiért nem volt rám akkora hatással.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése