2020. január 3.

Kovács Attila – Micsoda költözés! (Pipacs utca 1.)

Forrás: moly.hu
De még milyen! Nem hiszem, hogy túl sok olyan ember létezik, akiknek ilyen kalandos költözésben lett volna része.
Abszolút ötösre értékelem!
Attilában sosem csalódom, eddig ami könyvét olvastam, mind megfogott. Remekül tud gyereknyelven írni.
Aki szerette Howardékat, az Lalit és Hédit talán még jobban fogja. 
Mezei Lali és népes családja Siófokról Szilasvárra, azon belül a Pipacs utcába költözik. Már az első nap sem mentes az izgalmaktól, és még hol van a könyv vége... Lali megismerkedik Hédivel, a (sok)mindent tudó könyvmollyal, aki a felső szomszéduk. Sokat van egyedül, de nem unatkozik, mert a bátyja mindig kitalál neki valamit. A két gyerkőc beszélgetni kezd, majd gyanús dologra lesznek figyelmesek: eltűntek a játszótéri játékok alól a parafák. Ki vitte el és mi célból? Történt-e bűneset? A páros azonnal nyomozásba kezd, amit néha megakaszt Lali kisöccse, Zsom, s ezáltal kellemetlen helyzetekbe kerülnek.
Tetszett, hogy magyar helyszínen játszódik, a nem hétköznapi nyitással pedig azonnal magába szippantott a történet. A két főszereplő nagyon cuki, Laliékról pedig a Lármás Család jutott eszembe; bár ott kicsivel több volt a gyerek…
A borító szuper jó, Orbán Orsolya remek munkát végzett, ahogy az illusztrációkkal is!
Nagy detektívregény-falóként a cselekmény már azelőtt tetszett, hogy kézbe vettem volna a könyvet. A Sasszem duót nem lehet nem szeretni, csak szurkolni nekik végig, hogy legyen felnőtt, aki hisz nekik, és ne gördüljenek túl nagy akadályok eléjük. Persze, mint minden ilyen könyvben, túl unalmas lenne, ha minden zökkenőmentesen történne. :) 
Csak ajánlani tudom, mert könnyed, kalandos, szórakoztató, s noha már jócskán elmúltam tízéves, ugyanúgy izgultam a kis csapatért, mint a korukbeliek. Remélem a kislányomnak is tetszeni fog majd, amikor megismertetem vele a Howard-történetekkel együtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése