2019. október 23.

Steve Cavanagh – T1z3nhárom

Forrás: moly.hu
Ha azt hiszed, olvastál már ilyen könyvet, nagyon tévedsz. Rengeteg krimit olvastam már életem során, volt köztük olyan is, ami bírósági tárgyalásról szólt... de ez más volt. Egyáltalán nem sablonos, tele van meglepetéssel, nem várt fordulattal. Persze mindenre rá lehet jönni. Idővel, és kellő odafigyeléssel. Csak ajánlani tudom.

A híres színész, Bobby Solomont azzal vádolják, hogy meggyilkolta feleségét és biztonsági főnökét. A bizonyítékok ellene szólnak, de a védelem csapatába frissen bekerült Eddie Flynn figyelmét nem tudja elkerülni egy sor gyanús körülmény, ami arra sarkallja, hogy nem higgyen el mindent elsőre, amit lát. 

Izgalmas, feszültséggel teli, lendületes, eredeti és remekül megírt könyv, remek szereplőkkel. Magával ragadnak a történések, és csak azt veszed észre hogy este alatt a felét elolvastad...

Az olvasó előtt nincs rejtve az, ami a legtöbb krimiben fejtörést okoz. Itt és most nem az a lényeg és a legfontosabb kérdés, hogy ki, hanem az, hogy hogy a manóba... Végig azon izgulhatunk, hogy mikor jön rá a főszereplő is a gyilkos kilétére. Időben? Vagy már késő lesz? És arra, hogy hogyan tette, amiket tett? Hogy volt rá képes? Cavanagh briliánsan válaszolta meg ezeket a kérdéseket.


Eddie Flynn remek karakter, egészen megszerettem. Egy szélhámosból lett ügyvéd, aki egyik pillanatról a másikra kerül bele egy világraszóló gyilkossági tárgyalásba. Amiben magára maradna, ha nem találna segítőket, akik a könyv (vagy  életük) végéig hűségesen segítik.

Nehéz úgy írni erről a könyvről, hogy ne lőjek le egy poént sem...


Dollár Bill teljesen igazivá vált a könyv lapjain, aki akár létezhetett is volna. Remekül kidolgozott karakter, nem marad titok a múltjában... Hátborzongató férfi, és el sem tudom képzelni, hogy hogyan lehet leélni egy olyan életet, mint amilyen neki jutott...

Tetszett, hogy szinte az egész történet egy tárgyalóteremben játszódik, és sok olyan dolgot megtudtunk arról, ami más könyvekből nem igazán derül ki. Milyen a védőügyvéd és az ügyész, no meg az esküdtek kis csoportján belüli viszony. 

Végig reméltem, hogy lesz majd egy pici csavar még a végén, de ez elmaradt.

Először furcsának találtam, hogy Flynn negyedik történetét adták ki először. Érdekelne a többi is, hogy egészében megismerhessük őt. Persze a magánéletéről már elég sok minden kiderült, ami az előző kötetekben történik, így az nem szolgálna meglepetéssel.

A könyvet köszönöm az Álomgyár Kiadónak! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése