2014. január 12.

Új év, új tervek…

Beléptünk 2014-be. Tiszta lappal kezdhet mindenki, itt egy újabb esély, hogy másként csináljunk dolgokat, mint ahogyan eddig – persze csak akkor, ha az épp nem a legcélravezetőbb volt. Tervem van néhány, és az idő majd eldönti, lesz-e lehetőségem véghez vinni őket. Legfőképpen azonban csak rajtam múlik. Mint írtam korábban, van egy kétéves kislányom, aki egy kis örökmozgó búgócsiga, szinte lehetetlen lefárasztani. Így írásra jobbára csak késő este van (lenne) időm, de addigra a fáradtság győz. Jobbára csak jegyzetelgetek, érdemi mennyiséget már régen sikerült legépelnem.

Terveim erre az évre az írással kapcsolatban:1, Befejezni a regényem, hogy a Könyvmolyképző Kiadó év végi Aranymosás pályázatra beadhassam. Az ideiről lecsúsztam, mivel december elején jött az ihlet. Azt pedig nem lehet kontrollálni, ahogy egy könyvet sem erőszakolhatunk meg minél előbbi elkészülte érdekében. Az írásnak is pihennie kell, ahogy az írónak is szüksége van újult erőre.

2, Részt venni minél több írástechnikai játékon, ahogyan a korábbi években. Ezek által sokat lehet fejlődni, mások írásai alapján pedig észrevesszük, milyen sok oldalról lehet megközelíteni egy adott témát.

3, Novellapályázatokon indulni, elsősorban a fejlődés miatt, másrészt egy antológiában való megjelenés nem csekély elismerés. Persze itt is ugyanaz van érvényben, mint az 1. pontban: csak a nyereményért nem éri meg görcsölni egy novellán. Én is így vagyok vele. Minden áron nem. Ha sikerül, jó, ha nem, akkor sem esem kétségbe. Nem jöhet össze mindenkinek minden.

4, Továbbá tervbe vettem, hogy időről időre kritikát írok egy könyvről. Már el is kezdtem írni egyet Jay Asher: Tizenhárom okom volt című könyvéről. (Amerikában olyan nagy sikernek örvend, hogy film is készül(t) belőle.) Amint elkészülök, rögtön közzéteszem. :D


Úgy érzem, ezek teljesíthető célok. Ha még meg lesz a blogom, az év végén (és addig is) beszámolok majd, hogyan is állok az adott napon. :)


Szeretettel, és Sikeres új esztendőt kíváva, Andi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése