2015. december 31.

Boldog új esztendőt! :)



Minden kedves olvasómnak, követőmnek egészségben, boldogságban, szeretetben gazdag új esztendőt kívánok!
Remélem, jövőre is velem tartotok. ;)

2015. december 25.

Jennifer Kasius: Agatha Christie's Poirot – The Essential Novels in One Sitting

Kép forrása: Goodreads
Ezt a kis angol nyelvű könyvet december elején kaptam ajándékba Londonból. Jennifer Kasiustól eddig nem olvastam semmit, sőt, hogy tovább menjek, ehhez hasonló kiadással sem találkoztam még. Úgy gondolom, ez a kis könyvecske tipikus példája annak, amit bármelyik Poirot-fan meg tudna írni. De komolyan. Mert végül is mi ez, amit a kezünkben tartunk? Röviden: kilenc Poirot-regény pár oldalas, ám mindenre kiterjedő összegzése.

Hosszabban? Hm, lássuk csak.

2015. december 20.

Holden Rose: A Nyúl akta

Ismertető:
Howard Matheu vagyok, nyolc és fél éves, és nem nyomozok soha többé.

Nita és Gil, a két barátom úgy gondolta, detektívnek lenni jó dolog. Segítünk a kisebbeknek, leleplezzük a rossz embereket, és közben jól szórakozunk. A Nyúl akta teljesen ártatlan ügynek indult, mégis olyan fordulatot vett, amire senki sem számíthatott.

Ez a baj nem talált volna ránk, mi kerestük magunknak. A többiek még a végére akarnak járni, de én már nem.

Leírtam ide azt, amit tudnod kell, neked és mindazoknak, akik kíváncsiak rá, mi is történt valójában.

Mielőtt belekezdesz, fontos, hogy tudd: ez nem mese! Ez egy detektívtörténet gyerekeknek.

2015. december 16.

Várólistacsökkentés 2016

Kép forrása: olvasonaplo.net


Lobo idén is meghirdette a várólistacsökkentős játékot. Párszor már szembejött velem jópár, ilyen kihívásokra létrehozott polc a molyon, és mivel amúgy is dugig van a listám, nem volt nehéz 12 könyvet kiválasztanom. (Mivel a 2015-re betervezett olvasási kihívást nem fogom tudni teljesíteni, úgy láttam jónak, hogy ha 2016-ra is választok valamilyen kihívást, az kevesebb könyvet foglaljon magába.)

Imre Viktória Anna: Kísértés Rt.

Kép  forrása: Moly
Ismertető:

Mit tehet egy sikeres bérgyilkosnő, ha egy amúgy is fárasztó nap után hat dekoratív munkatársa kíséretében megjelenik a lakásában az ördög?
Esetleg a másik oldalára fordul és alszik tovább, erősen győzködve magát, hogy csak képzelődött.
Sajnálatos módon Serene Nightingale ennyivel nem intézheti el a Pokol pofátlan, narcisztikus és mellesleg igen jóképű Nagyurát. Lucifer ugyanis nem merő szórakozásból keresi fel éjnek évadján: Serene lelkéért verseny folyik közte és a mindenható Anyaúristen, Pandora között. Ha a Teremtő nyer, a világ fele megszabadul a gonosztól. Ha Lucifer, akkor a démonúr a száműzetése óta először térhet vissza legálisan a Mennybe.
A tét tehát nagy, ám talán nem meglepő, hogy Miss Nightingale hócipője két perc alatt tele lesz a túlvilági cirkusszal. Vissza akarja kapni az eddigi életét: egyetemre akar járni, a bátyját bosszantani, és tovább ölni embereket pénzért. Idegesítik a lépten-nyomon felbukkanó angyalok, démonlányok… de leginkább a Halál sakálvigyorú női megtestesítője kezdi ki türelmét.
Miközben újabb és újabb gyanútlan halandók keverednek bele a Londonban folyó hatalmi harcba, szép lassan Serene is elveszíti önmagát – s hogy védtelenül maradt lelkéért végül melyik fél nyúl gyorsabban, az csak a szerencsén és kifinomult taktikázáson múlik.

2015. december 11.

Karácsonyi Book Tag

 
 
1) Várakozás: A Karácsony igazi izgalma! Melyik könyv(ek) megjelenését várod a legjobban?

A kívánságlitámon szereplő könyvek közül csak egy nem jelent még meg, és ez nem más, mint Cynthia Hand: Say Goodbye – Amikor búcsúzunk című regénye. A borító figyelemfelkeltő, ahogy az ismertető is.
 
 
2) Karácsonyi dalok és énekek: Egy könyv vagy író, ami/aki ha szóba kerül, akkor csak dicshimnuszokat tudsz zengeni róla?

Nem kérdés: Agatha Christie. Számomra ő a királynő, és mindig is az marad. Az ő könyvei azok, amiket – noha mindnek emlékszem a végkifejletére – szívesen kézbeveszek újra és újra. Kikapcsol, néha megnevettet. Jó elmerülni a világokban, amiket ábrázol. :) Zseni volt, nem vitás.

 
3) Mézeskalács házak: Melyik könyvnek vagy sorozatnak van a legjobban felépített világa?

Ugyan nem olvastam, de a Harry Pottert mondanám. Tudom, hogy a film azért sok helyütt más, mint a könyv, és a legtöbb feldolgozást nem is nézem meg, ám úgy gondolom, hogy az említett könyv a világát illetően mindenképpen különleges és egyedi.
 

4) A Karácsonyi Ének: Kedvenc (karácsonyi) klasszikusod vagy egy (karácsonyi) könyv, amit nagyon el akarsz már olvasni.

Hm… A kedvencem nincs, de szeretem Agatha Christie karácsonykor játszódó történeteit: Hercule Poirot karácsonya, A karácsonyi puding, Csillag Betlehem felett
Richard Paul Evans Hol lehet Noel? c. könyvet pedig már régóta szeretném elolvasni.
 
 
 
5) Karácsonyi édességek: Melyik könyvet szeretnéd megkapni Karácsonyra?

Az alábbi három közül bármelyiknek örülnék:
~ Angela Marsons: Elfojtott sikoly
~
Jane Shemilt: Lányom
~
S. K. Tremayne: Fagyos ikrek

Teljes kívánságlistám pedig
itt.
 

6) Gyertyák az Ablakodban: Melyik könyvtől érzed azt a puha, bolyhos, meleg átölelős érzést?

Nem igazán találkoztam még ilyen könnyvvel, azt hiszem. Sok kedvencem van, de azok tetemes részre krimi. Rengeteg jó történettel találkoztam olvasmányaim során, és jópárat újra kézbe is szoktam venni, azonban ezt az érzést még egyik sem váltotta ki belőlem.
 

7) Karácsonyfa meg a díszek: Melyek a kedvenc (karácsonyi) borítóid?

Kedvenc itt sincs, viszont Debbie Macomber: A fagyöngy alatt c. könyvének igényes, szép borítója van.
 

8) Karácsony öröme: Mi a kedvenced a Karácsonyban és/vagy melyek a kedvenc karácsonyi emlékeid?

A színek, a fények, a meghitt hangulat… Ez mind melegséggel tölt el. Ha látom, hogy a kicsi lányom kezdi érteni, hogy mi is történik körülöttünk, és felragyog a szeme a fa és az ajándékai láttán. S persze az, ha látom az örömöt azok szemében, akiket megajándékozok.

2015. december 7.

Egy barát elvesztésének margójára

Elmentél. Váratlanul, hirtelen, előjel nélkül. Túl fiatalon.

Azonnal űrt hagytál magad után.

Mi pedig szótlanul állunk, és elveszettnek érezzük magunkat.

Még mindig hihetetlen.

 Nem tudjuk, mihez kezdünk Nélküled, hiszen Te voltán Minden, amiért dolgoztunk.

Mindent és mindenkit jelentettél nekünk: barát voltál, bizalmas, támasz. Olyan valaki, akire mindig számíthattunk, bármilyen problémával küzdöttünk. A megmentőnk voltál. Éles meglátásaid segítettek nekünk, rajtunk.

Nincsenek arra szavak, mennyit köszönhetünk neked – s nem csak mi. Több száz ember: tudást, élményeket, és nem utolsósorban egymást.

Összetartottál minket.


Örökké hiányozni fogsz!

Mindig velünk maradsz, Tamás!


Nyugodj békében!